Ja, snart är slutet av 2014 här. Jag kollade igenom alla bilder på min iPhone och började reflektera över hur detta år har varit. Jag gjorde ett litet collage med selfies i kronologisk ordning som ni ser ovan.. Tja, vad ska man säga? Att fixa och ändra håret är något jag alltid har gjort sedan jag gick i sjuan, så det har inte ändrats, hahaha. Har gått från mörkbrunt hår med superlånga extentions till en stegvis ombre, som den sista bilden visar vad jag har idag. Och bara en vecka efter nyår blir det långt hårsvall igen, håhå..
 
Men förutom att håret ändras så ändras mycket annat på ett år. Detta år har verkligen testat mig, det har det. Jag har frivilligt och ofrivilligt gått genom olika utmaningar. Vissa var enkla, vissa var väldigt svåra. Jag har känt känslor som jag aldrig har upplevt förr, jag har varit med om händelser som jag aldrig trodde kunde hända mig, jag har behövt ta tuffa beslut. Det har varit väldigt dramatiskt kan man säga! Något jag verkligen inte hade planerat för i huvudtaget, så jag var ju oförberedd. Jisses asså, haha. Jag har verkligen lärt mig så himla mycket!! Det går knappt att beskriva eller förklara! Det känns som att hela det här året har bara handlat om att jag ska få utveckla och växa som människa. Det var ju i år som jag började tro på mottot "It's meant to be". Att allt som händer en, händer av en anledning. Det är så enkelt men så jävla sant. Allt som jag har fått vara med om i år har hänt just för att jag ska vara stark och modig nog att kunna bemöta det. För det finns allt för många människor som är rädda. Så rädda för att de ska behöva ta itu med något de bara vill springa ifrån. Jag har verkligen lärt mig att stå på mig. Jag skrev om det i november när jag skulle ta bort mitt födelsemärke, då jag var lite orolig angående sprutor (jag har ju haft stark fobi för nålar/sprutor);
 
"Varje gång jag skulle ta en spruta så ville jag springa därifrån. Jag kunde inte gå runt och förneka att det inte var ett problem och ta den lätta vägen genom att strunta i alla vaccinationer, prover, etc. Det är inte så livet funkar om man ska utvecklas som person, haha. Eller jag lärde mig då att man måste ta itu med mina problem och learn it the hard way. Att sluta rymma, bemöt istället. Inte ta den lätta vägen, utan den svåra men långsiktiga vägen. Sluta förneka, utan förstå."
 
Egentligen har jag väl känt så och förstått det länge, men jag måste nog ändå säga att i år har jag verkligen fått det bekräftat! Det var så verkligt i år. Det har bevisats för mig på något sätt.
 
Så in sin bitterljuva charm skulle jag ändå säga att det här året var jävligt bra. Det känns som att jag har utvecklat nån tristess som bara skriker efter att bli tillfredsställt. Jag vill ut och upptäcka saker igen. Jag vill bara kasta mig ut, bara kör på, trots att det känns läskigt och främmande. Mina mål är att sluta vara feg och vara mer öppen för saker. Jag är verkligen en sån människa som älskar att upptäcka nya miljöer och människor. Det finns så mycket att bli inspirerad av. Det är lätt att drömma, men år 2015 vill jag göra drömmar till verklighet. Jag ska ta tag i saker och sluta göra muppiga ursäkter. Jag hoppas verkligen jag kan bryta mönstret liksom. Om det inte känns bra så är det ju bara att sluta. Men testa är alltid guld värt. Erfarenheten av livet. Djupt, va? Haha, jajamän!
 
 
Awesome saker under 2014:
 
♥ Fyllde 18 år
♥ Har besökt Sydafrika och Gran Canaria
♥ Såg grymma konserter (Kent, Summerburst, Goldenbest)
♥ Tog bort mitt födelsemärke, hihi
♥ Träffat underbara människor
♥ Sprang Tjejmilen
 
Saker som ska bli awesome 2015:
 
♥ Studenten
♥ Hårförlängning
♥ Förhoppningsvis få mitt första jobb
♥ Flytta till ny lägenhet 
♥ Mindre ångest
♥ Mer träning
♥ Åka till Usa eller utomlandsresa med vänner
♥ Skriva mer musik och sjunga mer
♥ Bara vara fri och inte toffla efter någon
♥ Fortsätta utvecklas och bara bli bättre och bättre
 
Hoppas verkligen att allt kommer gå bra. Jag tar inget för givet, men jag är sjukt taggad. Och ni läsare får följa med mig på hela resan ♥