Deeeeel 2 av vår resa!! Vill bara varna er för sjukt dålig grammatik och blandning av tempus i texten, men har skrivit detta inlägg i två omgångar, haha... Läs med en nypa salt. ;-) pöss

(null)
Haha bara jag som blir så taggad när skylten omvandlas till "Go to gate"??? Blir alldeles pirrig i hela kroppen. 

(null)
Vi bodde på ett jättebra Airbnb i Jersey City, New Jersey. Avsevärt villigare än att bo i Brooklyn eller i närheten av Manhattan. 

(null)

(null)
Och därifrån fick man ju bästa vyn över Manhattan från Liberty State Park. Så mäktigt! 

(null)

(null)
Ser så fjuttigt ut på bild.... Men det var verkligen så fint att se. Stod där länge och bara iakttog! 

(null)

(null)
Vi tittade även på ett monument som hyllade alla från Jersey City som miste livet i 9/11.

(null)
Förlåt, men alltså människor... Unga tjejer som ställde sig mitt i monumentet och tog posade bilder på sig själva. Bara kokade inom mig... Tro fan att de inte hade stått och gjort till sig för en bild, mitt i ett monument, ifall de hade haft en närstående som miste livet den dagen. Eller är det bara jag? Tyckte det var väldigt skevt.

(null)
En fd tågstation. Så häftig arkitektur! 

(null)

(null)
Från Liberty State Park tog vi båt in till Manhattan för första gången! 

(null)
Frihetsgudinnan där bak. 🙈

(null)

(null)
!!!!

(null)
Ännu mer !!!!!!!!!

(null)

(null)

(null)
Berättade för Marcus när jag var yngre och höll föredrag om 9/11... Då berättade jag för alla i klassen, kanske var i femte klass eller något, om att Freedom Tower skulle byggas. Var så häftigt att få se det i verkligheten!!!

(null)
Så fint, verkligen. Det var en konstig känsla att se vattnet försvinna, ner i brunnen. 

(null)

(null)
Är så glad att vi besökte 9/11 Memorial Museum. Det var verkligen värt varenda krona. Denna terrorattack är bland de mest spektakulära brott som världen fått se, men att se det så här nära håll... Overkligt. Det går inte att förstå. Detta var en brandbil som bärgades efter de två tornen hade rasat. Ser ni hur brandstegen har smält samman? Det går inte att förstå den hetta det var på dessa betongblock som sköljde över Manhattan...

(null)
Väl vid World Trade Center besökte vi Eatery, som är ett italienskt koncept. 

(null)
Där jag åt säsongens vegetariska pasta och Marcus åt pizza med massa svamp. Vår servitör var så trevlig och gav oss dessutom det bästa bordet med faaaantastisk utsikt över gatorna. Iiih!

(null)
En dag tog vi kanske vatten över huvudet, men vi tänkte att jaaaa låt oss promenera längs heeeela Manhattan och bara kötta allt, allt, allt! Ehm, ja, även när det var 28 grader, hmm... Vi började iallafall med att besöka självaste Vänner-huset!! Ni vet, tv-serien Vänner? 

(null)

(null)
Sen promenerade vi genom HELA High Line...

(null)

(null)
Underbara vyer.

(null)
Så fotovänligt juuuu.

(null)

(null)

(null)
Ariana Grande’s lägenhetshus...!!! 

(null)

(null)
Hudson Yards. Här började energin bara sippra ur mig... Vi skulle fortsatt vidare mot Empire State Building och Trump Tower, men vi slank istället in på Hudson Yards shoppingcentrum med pampig interiör. Marcus fyndade kläder på Zara medan jag inte hittade nånting! Vi hade som uppdrag att hitta ett lite finare plagg till mig som jag kunde ha på vår tvåårsdag, men jakten var knepig... Men typ roligare när Marcus fyndar. Zara är verkligen hans butik! Sen åt vi lunch på något ställe, god mat hade de iallafall. MEEEEN min energi alltså.... Vette tusan. Hade jätteont i kroppen och var nästan svimfärdig. Trots massvis med vatten och mat i magen. Näe... Så denna dag avslutades tidigt! Men skönt att prioritera sömn. Japp, både jag och Marcus däckade nog klockan 21 (NYC lokaltid), haha...

(null)
Nästa dag: BROOKLYN!!!

(null)

(null)
Amen så vackert. Galet mycket turister på bron men det var det VÄÄÄÄRT. Riktigt häftigt att se Manhattan därifrån. Allt kändes bara så stort, pampigt, bara wow wow wow??!

(null)
Efter häng i Brooklyn Bridge Park med wifi (älskar, haha) unnade vi oss en sen lunch/mellanmål på The Heights restaurang. Spenat och kronärtskocksdipp med tortillachips! Mummaaa. Och en Brooklyn lager på det. ;-)

(null)
Efter strosande på Brooklyns shoppinggator beställde vi take away på Shake Shack (igen, för det var ju bara så nice) och satte oss på en bänk på Brooklyn Promenade.. Alltså. Ser ni denna bild? SER NI?? Gaahh. Magiskt. Kunde ej förstå. Liksom.. fatta vilken tur? Med vädret, allting? Åh. Ville liksom aldrig gå därifrån. 

(null)
Och det blev bara vackrare och vackrare för varje minut. New York i mitt hjärta.

(null)
Inte helt pjåkigt att åka färja hem på kvällskvisten......

(null)
Parkhäng i Central Park..... Vi gav nästan alla våra mandlar (som vi hade som snacks) till dessa fina ekorrar, hahahah. De kom så nära!! Var svårt att inte låta bli, haha..

Ooooj oj oj. Skulle kunna skriva så mycket bildtext, men det skulle bli en Bibeln 2.0! Vår semester var iallafall tipp topp. Tror banne mig den var så tipp topp att vi fullkomligt försvann i en dimma. För tanken på när vi faktiskt skulle åka hem liksom sköts undan i en annan dimension... Vi missade vårt flyg hem. Heeeelt och hållet. Alltså det var bara så så knäppt!!! Jag hade bokat vårt boende till den 12e, men hade fått världens hook på att nej, det är den 13 aug vi åker hem. Så den 12 aug på förmiddagen hörde Airbnb av sig och ba "ni måste checka ut nu, klockan är 12, var är ni???" Fick jag ju PANIK. Jag tänkte bara men herregud, jag har ju bokat fel utflyttningsdag, viiilken jäkla tabbe! Aja, var ju bara att ringa samtal hit och dit, betala extra för en natt, hi skrattade bort det och bara phuuu vilken tur att det löste sig! Ehm... Ja, tji fick vi. För den 13 aug på morgonen var vi alldeles kolugna, tänkte att ååh vi har så mycket tiiid till att göra det sista vi vill på Manhattan, la la... Tills jag kikade på flygbiljetterna (smart tjej). "New York —-> Reykjavik, avgick 12 augusti kl 23:25". Åh. Herre. Min. GuuuuUUUuUd. NEJ NEJ NEJ!! Vaaaaaaaad har jag gjort???? Vad har VI gjort?? Hur? Hur gick det här till? HUUUR? Alltså.... Haha. Fyfan. Fullkomlig kaos. Jag skriker in i min kudde, får panik, Marcus blir skiträdd för jag får sån stressattack, jag tänker BARA på heeelllvete det här har vi ju inte råd med??? Kikade på vad enkelbiljett låg på... över 8000 kr. Skrek ännu mer in i kudden och bara gräääääääääääät. Fan, allt som hade gått så bra heeeela resan! Vi som hade haft det så oförskämt bra! Och nu detta? Pga MIG? Åh.. Blev så förkrossad. 

Som tur fick vi massor av hjälp utav mina föräldrar och Marcus pappa & Nenne.... De kollade hela jordens flygbiljetter och kämpade. Efter mer research förstod vi att dessa biljetter försvinner snabbare än blixten, så tillslut slog vi bara till på två biljetter från Norweigan med mellanlandning i Oslo. Var ju typ skönt att veta att vi skulle få komma hem, men alltså att bete sig som att inget hade hänt dödade vår pepp totalt.. Så vår sista dag spenderades på flygplatsen med många tröstkramar och Vänner-avnitt. ❤️

Jag lyckades somna hyfsat bra under första flyget, sen var det inte jättelång väntetid i Oslo.. Då möttes både jag och Marcus av meddelanden från våra föräldrar - de ville hjälpa oss med ekonomisk stöttning. Åh... Grääääääät. Äääännu meeeeer. Hahahaha. Usch! Ångest. Så snällt, men usch så mycket pengar. Ifrågasatte allt och bara nej, det här kan vi ju inte ta emot... Men vem försökte jag lura. Så otroligt tacksam. Jäkla megatur i oturen. Kände mig som en katt med nio liv, och där försvann ett typ, haha.. Svårt att förklara, men men. 

Har fortfarande svårt att smälta min/vår miss, men är ändå glad hur allt löste sig med hjälp av den galna tur vi har! Tacksam, tacksam och åter tacksam. Som ni ser på bilderna har vi verkligen haft livets häftigaste resa i vår drömstad och min storebrors stad (läs tidigare inlägget), och det är så jag kommer välja att minnas det - med glädje! Tror även definitivt att jag och Marcus kommer åka tillbaka till New York i framtiden... :-)

Tack till er familjemedlemmar&vänner som orkat kolla genom/läsa, haha.❤️

Kjamis