31 december 2019

Årsresumé 2019!

Allmänt

 
-Januari-
 
Det är så fascinerande att se hur året började. Jag rekommenderar verkligen er alla att föra dagbok av något slag, för det är verkligen intressant att se hur man tyckte och tänkte under årets gång... Här hade jag iallafall precis varit i Hälsingland och firat nyår med Marcus och hans mammas familj. Jag var fortfarande insurrad på att göra musik och bygga en karriär på det, dock samtidigt som jag skulle påbörja studier. Det var nog årets största förändring för mig, men det visste jag inte då...
 
 
 
 
-Februari-
 
En av mina favoritmånader, hehe. Har sån tur som fyller år i en av årets tråkigaste månader. Det blir verkligen en morot att se fram mot varje år, jag är ju en sådan som tycker det är trevligt att fylla år och oftast få en ursäkt till att äta ute på restaurang med familjen eller så. Älskar det! Får se hur länge man inte har åldersabstinens bara, haha... Under denna månad jobbade jag fortfarande med musiken och skulle släppa låt. Jag tatuerade mig också för första gången, förmodligen den sista också... Det blev en xylofon på revbenet efter låten "Xylophone" av Guard där låttexten går "play my ribcage like a xylophone". Men jag insåg snabbt att jag inte är någon tatueringstjej! 
 
 
 
-Mars-
 
Ingen jättemärkvärdig tid under detta år! Jag pluggade mycket samtidigt som jag styrde upp ett gig på klubben Hilma. Rätt sjukt ändå, nu när jag tänker på det. Det var verkligen SÅ krävande. Jag hittade ett band, övade, planerade datum på Hilma, fotografer, alltså phew.... Bara stress, ångest och kaos! Men tycker ändå jag var cool som orkade. 
 
 
 
-April-
 
I april månad höll jag giget! Det gick superbra men var liksom inget mer än så. Detta blev startskottet för min utmattning. Jag var så dränerad av all planering och hamnade i en unik situation. Det var som att jag fick möjlighet att ta ett kliv bakåt och se allting från ett nytt perspektiv. Vad är det jag vill egentligen? Är musik verkligen min karriär? Var all denna tid och energi värt det? Om jag verkligen hade velat och brunnit för detta, hade varenda sekund varit värd. Men... Jag kände inte längre så. Jag skrev ett inlägg om just denna känsla! 
 
Åkte också upp till Mållångsbo i Hälsingland och firade påsk med Marcus pappa och Nenne! 
 
 
 
-Maj-
 
Oh, denna månad var intressant. Jag och Marcus bodde ju i ett mindre hus på 50 kvm i Länna som kostade 13 000kr/mån. Detta tärde enormt på min ekonomi och jag gick back varje månad. Absolut inte att jag var pank, men att se hur det varje månad bara går minus, minus och åter minus... Ej roligt. Vi visste ju nånstans att detta skulle ske, men vi levde på mottot "det löser sig". Haha, låter SÅ DUMT och naivt nu när jag skriver det, men vi båda visste ju också att vi skulle inte sluta med noll kronor på kontot, liksom. Denna situation gjorde iallafall att vi började leta reda på nytt boende! Jag satt och höll koll på alla bostadsannonser man kan tänka sig... Så kul när man vet nu hur allting "slutade". :-)
 
 
 
-Juni-
 
Ööhhh, jag bloggade tydligen ingenting denna månad? Endast ett inlägg? Jahapp... Var förmodligen väldigt upptagen på Åhléns där jag extraknäckade. Vi firade iallafall midsommar med mina föräldrar på landstället och det var ju kanonväder! Jag umgicks med vänner, vi gick ofta till badstranden som låg nära oss och vi gick också på Gröna Lund för konserter. Jag tror förresten det var under denna månad som vi kom i kontakt med vår nuvarande hyresvärd, Lina! Som vi sedan fick ha is i magen då vi väntade på Huge efter svar ifall vi fick hyra i andrahand eller inte... Åhh den processen var så förvirrande! Men ändå nyttig att vara med om. Att liksom ish känna på sig att jomen jo, det är klart vi kommer kunna få hyra i andrahand? Fast.. Tänk om vi av någon skum anledning skulle få avslag? Typ så yrade tankarna runt, haha... 
 
 
 
-Juli-
 
Åååh här jobbade jag en del, men här gjorde vi ändå en stor förändring! Jag och Marcus sa upp vårt boende i Länna och flyttade hem till mina föräldrars lägenhet inne i stan. Vi hade ännu inte fått klartecken gällande lägenheten i Skogås, men vi tänkte att det var ändå värt att spara in på pengar. I augusti skulle vi ju resa iväg till USA, håhå.... 
 
 
 
-Augusti-
 
Åh. Bästa resan ever. Jag och Marcus flög till New York och tog sedan nattbuss till Boston. Crazy bananas vad jetlaggade vi var! Jag mådde SÅ DÅLIGT, hahahah. Var så fruktansvärt trött men ville ju förstås utforska och palla med så mycket det bara gick. Vi fick bo hos min storebrorsa Magnus och hans flickvän Corinne som hade den mest magnifika lägenheten någonsin. Vi lyssnade massor på Jon Bellion som vi sedan såg live. Helt magiskt. 
 
Resan bar därefter tillbaks till New York, där vi stannade resten av tiden (resan var tio dagar, sex dagar blev i N.Y). Vi gjorde typ allt.... Brooklyn, Brooklyn bridge, Manhattan, båt, WTC museum, shopping, High Line, Friends lägenheten, Trump Tower, alltså det var så mycket... I slutet av resan var det som att man bara vart så slut att man kunde liksom inte tänka klart längre. Slutade med att vi av någon anledning förlängde vårt boende (då jag trodde jag hade bokat en natt för lite) men det var ju helt fel och vi missade då alltså vårt flyg! Helt sinnessjukt, haha. Har aldrig varit så virrig i hela mitt liv men aa, nångång får väl vara den första, haha. Där och då kunde jag absolut inte skratta åt det.. Jag skämdes ihjäl och fick panik. Hade aldrig någonsin missat ett flyg förut och jag fick kväljningar över hur dyrt det var med nya flygbiljetter! Det var HEMSKT, verkligen.. Vi fick supermycket stöd av Marcus pappa och Nenne och mina föräldrar men i flera veckor efter det var jag typ förkrossad och skämdes så pass... Svårt att beskriva känslan, men jag kände väl mig förmodligen väldigt misslyckad och bara allmänt vilsen i huvudet! Det var sån skum upplevelse! Men ja, jag var ju inte ensam (tack och lov) och det är ju "ersättningsbara" ting. Hade förstås varit värre om något hade hänt mig eller Marcus rent olycksmässigt. Men ni hajar. 
 
Resan var annars bland det drömmigaste jag gjort! New York är ju bara så galet vackert att det är sanslöst. Dit ska vi åka igen nån dag. ❤️
 
-September-
 
Åååååhhh denna månad fick vi flytta in till vår nuvarande lägenhet! Vet inte exakt när vi fick besked om att vår ansökan hade gått genom men den 1 september fick vi tillträde och det var magiskt. 55 kvm, 6700kr/mån i hyra och nära till kollektivtrafik. Vi kunde inte blivit nöjdare! Jag pluggade mycket till en tenta som gick bra och allting kändes bara bra liksom... Hade lite issues med att klädföretaget NA-KD kontaktade mig och ville ha mig som artist på deras influencerevent. Jag blev till en början överlycklig, men glädjen övergick snabbt till förtvivlan över att jag inte längre kände samma glöd. Det skulle varit obetalt jobb och det kändes bara snopet. Jag tackade till slut nej och det är jag mycket glad för! 
 
 
 
-Oktober-
 
Just det, i oktober månad skrev jag om min stress jag fick i skolan.. Det var väldigt mycket där ett tag och det tärde på mig. Det är så lätt för mig att känna mig dålig, missnöjd och därefter ifrågasätta mig själv. Typ varför jag ens pluggar, varför lägger man ner så mycket tid som man gör, vad spelar allt för roll i slutet av dagen... Många såna tankar. Vi gjorde iallafall många roliga saker också! Vi såg John Mayer live i Globen med superbra platser, var ute på dejtkväll och jag njöt av hösten ute på landet. Marcus fyllde 24 år!
 
 
 
-November-
 
Denna månad gick typ så fort. Jag fick mail om att börja juljobba igen på Åhléns, vilket jag tackade ja till! Var lite nervös inför det då det fortfarande var en del i skolan och jag var konstant trött. Jag tror på riktigt att jag inte vilade ut tillräckligt tiden innan skolan startade igen.. Jag var så stressad av flytt/ny lägenhet och USA-resan i slutet av sommaren att det liksom byggdes upp en stress under hösten. Jag kan nog fortfarande känna av den stressen, helt ärligt. Min sista kurs i skolan är ännu ej färdig och vi har två uppgifter som ska göras under detta jullov. Ni vet känslan när något fortfarande hänger ovanför en... Suck. Men som kompensation för mycket jobb i december, påbörjade vi julen tidigt här hemma! Jag bakade lussebullar och vi köpte vår första egna (plast)gran! Hehe. 
 
 
 
-December-
 
Jobb, jobb och åter jobb... Men självklart massa mys där emellan. Jag har träffat många vänner, familj och släkt vilket jag är glad för. Vi fick en vit jul uppe i Hälsingland med Marcus mammas familj och vi har träffat min familj + Marcus pappas familj. Jättemysigt! Så det inte blir antingen det ena eller det andra. 
 
...
 
 
 
Vad var det bästa från 2019?
 
Det bästa har varit att jag påbörjat studier. Det känns alltid tryggt att aktivt jobba för något som kommer löna sig i framtiden och jag känner mig väldigt driven. Musiken var kul och jag kommer alltid ha det kärt, men jag har förändrats och trivs så mycket bättre med att gå den här vägen. Jag vill så mycket och jag känner att jag får ut massor av min utbildning. Jag är också så glad att jag vågar gå från ett färdigt program (journalistik och digitala medier) till att ha byggt mitt eget program (examen i journalistik och media/kommunikation). Mycket kan ju hända på vägen, men jag känner mig otroligt taggad! 
 
Vad var mindre bra från 2019?
 
Hmm... Mindre bra var nog all stress. Jag är väl generellt en lättstressad person men allt nytt med plugget, knas med pengar/bostad, extrajobb och samtidigt vara en skön person är väldigt tärande, haha.. Det var definitivt en utmaning. Jag hoppas på till nästa år att få bukt med min stress så inga onödiga situationer behöver utlösas! 
 
Vad ser du fram emot under 2020? 
 
Jag ser fram emot att skriva min allra första C-uppsats, försöka vara lite mer ledig i sommar (svårt när man inte får CSN men jag hoppas jag kan spara undan i vår så jag kan unna mig några veckor..), ev resa till London och Amsterdam.. Men jag funderar ju otroligt mycket på att bli hundägare också. Det är fortfarande otroligt ovisst då en av de största faktorerna är TID, vilket jag är så rädd att för tidigt för mig och Marcus att kunna veta vid det här laget. Vi får se. Jag ser också fram emot ett år där vi inte behöver oroa oss för att leta bostad, utan vi kan slappna av och njuta av vårt hem. ❤️
 
Pappa, Magnus, Corinne, mamma, jag och Marcus från gårdagens middag på Gyllis!
 
Tack för detta år, 2019!
 
xxx