29 december 2018

Årsresumé, 2018

Allmänt

 
2018. Så var det året gånget. Kan man skriva så? Är ej helt hundra. Men vi chansar på det. Jag ska ju trots allt gå en redig utbildning de kommande tre åren med fokus på det svenska språket och dess grenar. Det trodde jag aldrig i januari månad att jag skulle göra, sätta mig frivilligt framför skolbänken igen. Jag går in på lite mer tankar kring det lite längre ned i inlägget! 
 
Nu tänkte jag däremot gå genom månad för månad, för året 2018. Jag älskar att göra såhär. Jag älskar att blogga delvis för att en är lite självkär och älskar att läsa som sig själv (heh) men även för att det är så nyttigt för mig att reflektera. Kunna gå tillbaka i tiden, jämföra och se saker ur ett annat perspektiv. Ja, nyttigt är verkligen ordet! Det ger mig en känsla av påminnelse kring min styrka, mina tankar, självinsikt, utvecklas, bli en ännu bättre person, uppskatta allt man får vara med om, på gott och på ont. Så vad har året 2018 bidragit i just mitt liv? Låt oss kika på det.......
 
 
 
-Januari-
 
En ganska stilla månad, skulle jag sammanfatta det som. Började året med mitt liv på Gudö, där jag och Marcus bodde i ett litet attefallshus på 23 kvm i ett jättefint villaområde. Jag arbetare på Nordic Wellness i Hammarby Sjöstad och jag vantrivdes. Ett alldeles för lugnt yrke för mig med komplicerade förhållanden på gymmet. Det var tufft för min mentalitet. Jag försökte hålla skenet uppe med mycket musik, spela in demos och skriva, samt umgås mycket med Marcus och ha fina middagar. Vi gick ut och åt en hel del på restauranger, då jag hade fått en grej för The Fork, haha. Så typiskt mig ändå, att alltid leta efter bästa priset på lyxiga saker. Haha. Jaja. Detta blev iallafall en utstickande försvarsmekanism, då jag inombords inte var nöjd med min tillvaro. Återkommer kring detta senare....
 
 
-Februari- 
 
Ja.. Näe, vad ska man säga. Hände verkligen inget speciellt denna månad. Supertrist, hahaha. Jag fyllde 22 år, typ den lamaste åldern ifall jag får säga det själv. Känns som det brukar vara såhär, iallafall om jag jämför med de senaste åren, att de första tre månaderna/halvåret är mer eller mindre icke händelserika. Mwäh. Har faktiskt inte så mycket att säga kring den här tiden än att det rullade på och att jag hade en fin födelsedag!
 
 
-Mars-
 
Ännu en månad fylld med vardagsflykt. Det är var banne mig inte lätt att anpassa sig efter "betala hyran samtidigt som en kan leva lite vardagsglädjefullt ändå"-livet. Tjänade som sagt inte bra alls och detta tärde på mig. I och med det behövde jag saker som gjorde mitt tomrum lite förnyat och glatt, tex att bleka håret blont! Jag har verkligen fastnat för det sen dess, och det är jag så glad för. Det är en kul och riktigt omväxlande hårfärg. Efter lite missfärgningar och donande med olika hårfärger, blev mitt hår till slut en fin blond färg. Denna månad bokade jag och M även vår första solsemesterresa till Teneriffa... Vilket kom att bli en magisk resa för oss! 
 
 
-April-
 
Nuuuuuså.. Nu snackar vi! Nu började det iallafall smidas ihop lite mer konkreta planer och projekt. Dels började jag, Hannes och Andreas smida ihop min första producerade låt, som sedan skulle släppas några månader senare. Jag skriver mer om det längre ner. Detta var ändå första gången som några personer tog mig på allvar och faktiskt trodde på min potential. Fina, fina människor, Hannes och Andreas. Så genuina, så underbara, så snälla, så talangfulla. Har haft så kul med dessa två. Nu gör vi alla olika projekt, men det är därför det är så roligt att titta tillbaka på alla möten vi hade och alla idéer som knåpades ihop. De har verkligen hjälpt mig sen dag ett. Mitt i det hela kom det tunga beskedet att musikern Tim Bergling, aka Avicii, hade gått bort pga självmord. Helt fruktansvärt. Detta tog hårt på mig då jag kände en djup koppling till psykisk ohälsa, vilket gjorde att många djupa och förträngda känslor flöt upp till ytan. Han var en fantastisk musiker. Jag är så glad att han blev upptäckt och blev så pass uppmärksammad av världen. 
Jag hade även påbörjat min tankeresa kring vad jag skulle kunna plugga till, utöver musikvärlden. Under den här perioden hade jag blivit helt hänförd av "Rättegångspodden", "En mörk historia" och "Spår" som alla är kriminalinriktade podcasts. Detta ledde mig till att jag blev otroligt intresserad av det okända, saker som berör, samhälldet, kriminologi, jag ville vara där det hände saker, jag ville veta alla saftiga detaljer, läste massvis med olika FUPs på nätet.. Jag visste inte det då, men det var som att jag nosade på olika inriktningar till vad jag skulle kunna studera inom. Juridik? Polis? Politiker? Jag fick fortsätta nosa kring det... Blev tex otroligt fascinerad av ödelagda hus, haha. Som tur nog fanns gott om i vårt dåvarande område, Gudö/Vendelsö!
 
 
-Maj-
 
Åh, ljuvliga värme. Det vart ju helt sinnesvarmt i slutet av maj, vilket var otroligt uppfriskande för både kropp och sinne. Jag och Marcus fick bl.a hjälp av hans pappa och Nenne att rigga upp paveljong som gav oss en riktig hemmakänsla i vårt lilla hus. Vi fick även låna en fantastisk grill av våra underbara hyresvärdar, vilket gjorde att vi grillad en hel del, bl.a det ni ser i collaget. Mmm! Vattnas i munnen bara av att titta på det. Jag och Marcus vart även väldigt turturduviga och drog iväg på en spaweekend borta på Fågelbrohus, vilket var väldigt lyxigt. Under denna månad började jag även gå tillbaka i den vegetariska kosten, vilket jag har pendlat mellan lite till och från. Vi drog även iväg till den studentrika staden Lund, där vi träffade min longtime vän Frida samt andra vänner för att uppleva Lundkarnevalen! Detta är något som endast arrangeras var fjärde år, så det var otroligt roligt att få vara med om det. 
 
 
-Juni-
 
Ååååh. Magisk månad. Dels drog vi iväg i slutet av maj-början juni på vår första solsemester i självaste Teneriffa! Jag tycker det är hur gulligt som helst att både mina föräldrars och min&Marcus första solsemesterresa ihop blev på Teneriffa (mina föräldrar åkte iväg för första gången tillsammans på 80-talet).
Denna resa var fylld med fantastiska vyer över havet, svettiga promenader ner till Lidl och till klipporna samt mycket relaxing på hotellet. Och självklart massvis med intag utav FANTASTISK MAAAAT. Ååååh. Ljuvligt. Så nöjd med denna resa. Kolla bara på bilden på paellan, jag dör. Åååh. Den var så god. Jag blev så mätt!!! Just det ja, i slutet av juni månad firade vi midsommar i vackra Hälsingland tillsammans med Marcus mamma och familj. Mys! Har nog förträngt att jag jobbade mina enformiga pass på Nordic Wellness däremellan, de var ej värda att nämna i mina blogginlägg, haha. Men, men! Ljuvlig sommarvärme började ta plats och det njöt jag av så gott jag kunde. 
HÖLL PÅ ATT GLÖMMA!!!! Släppte ju förbövelen min första låt "Only Want Your Body" på alla musikplattformar den 19 juni och styrde upp sjukaste releasekonserten! Jag hittade förband och hela köret, sedan firade vi alla med liveuppträdande av mig och sjöng min låt. SÅÅÅÅÅÅÅÅ KUUUUUL!!!! Detta kommer deeefinitivt hända igen år 2019, deeet kan ni skriva upp! :-)
 
-Juli-
 
 
-Juli-
 
Oj, oj! Mycket hände denna månad. Sommaren var i full rulle och jag och M hade ej planerat så jättemycket utöver Teneriffa resan. Detta gjorde att jag fick mycket tid till annat, tex som att kolla på Blocket på andra boenden och hus som hyrdes ut. Då kom jag plötsligt över ett hus som låg beläget i Skogås/Länna, vilket blev väldigt aktuellt. Snipp, snapp, snut så vart detta hus vårt! Ett fristående hus på 50 kvm, typ som en vanliga 2:a (lägenhet), fast i husform, nybyggt. Hög hyra, men vi bara kände att vi kommer nog inte hitta något så mycket bättre än detta. Och jag är så glad att Marcus pushade mig, när vi stod där och hade en privat stund i huset för att diskutera, att kom igen, vi kör! Pengar löser sig. Och så blev det! Inflyttning skulle ske senare i augusti. Galet! Min barndomsvän Minna kom över och hjälpte mig med att måla sovrummet till en mer sovvänlig färg, se bild ovan. Under månadens gång blev det en hel del häng med nära&kära i den härliga sommarvärmen. Vilken sommar hörni!
 
 
-Augusti-
 
Inflyttningsmånaden! Det var bitterljuvt att säga farväl till vår gamla lya på Gudö, då vi haft så fina minnen där och verkligen världens bästa hyresvärdar. Dock var det också en härlig känsla att smått "klippa navelsträngen" och flytta in i något som låg mer skilt ifrån hyresvärden, samt att det var helt nybyggt så vi skulle bli de första som bodde där. Riktigt kul att äntligen få måla på väggarna och möblera med egna möbler!! Äntligen! Mitt i allt kaos drog vi även iväg på en weekend till Amsterdam. Älskade stad! Vi har bestämt att det ska bli tradition att åka till Amsterdam minst en gång per år, ifall ekonomin tillåter. Det här årets resa blev iallafall en succé med massa god mat, träff med gamla vänner samt turistande tillsammans som par. Superdupermegakul verkligen. Tillbaka till flytten dock, alltså SHIIIIIT så varmt det var också under augusti månad!!!!! Gaaahhhhh blir alldeles kallsvettig av att blicka tillbaka på det, hahaha... Ingen succé där inte att kötta in tunga möbler i 30 graders värme, haha! Men åh, det blev ändå en viss charm. Nu uppskattar man iallafall den svala perioden av året, haha....
 
 
-September-
 
Denna månad blev förstås fullspäckad med inredningsidéer. Vi fick ta över en hel del begagnade möbler, vilket var klockrent för vår del då en flytt kan bli ganska rikt på utgifter. Dock köpte vi en hel del nytt också, men jag som hade en keff lön samt att Marcus sa upp sig från sitt jobb här nånstans under månaden, blev det ganska intressant att gå genom. Vi fick en del ekonomiska besvär som faktiskt testade oss lite som ett par. Hur pratar man med varandra angående privatekonomi? Vad angår mig och ej? Har jag rätt att få veta hur mycket M har på sitt konto? Det blev intressant att faktiskt gå genom. Nu är allt bra då vi båda har stabil lön men det gäller förstås att vara klok med sina köp. Därav mycket begagnad, dvs! Vi drog även iväg på kräftskiva på Fabians landställe, vilket var supertrevligt. Älskar verkligen kräftskiva och sånt där hittepå. Allt som gör att man träffar vänner och umgås/firar saker är min grej, haha!
 
 
-Oktober-
 
Och så vart hösten igång! Min favoritårstid. Älskar hur den glada sommaren övergår till den melankoliska hösten, som även bidrar till massor av projekt (för min del) och en kreativ hjärna. Jag visste ju sedan flera månader tillbaka att jag var megarutten på heltidsjobb. Försökte hitta något annat utöver gymmet bara för att täcka upp kostnaderna, men inget verkade vara menat för mig. Sen en kväll satt jag hemma själv och såg att det var aktuellt för vårterminen inom högskolor. Då i den stunden kände jag bara... Nämen vadfan, det här med journalistik ändå....!! Det är nog något jag faktiskt skulle kunna studera. Jag har alltid älskat att skriva, sen under årets gång hade jag funnit mitt intresse för kriminologi, men vill endast bara vara den som är nyfiken, inte vara den som bestämmer/behöver hantera händelserna. Jag ville vara den som sitter i rättssalar, den som tar reda på mer information, intervjuar, kanske reser runt eller bara skriver om andra händelser i samhället. Eller varför inte krönikor? Nånting som iallafall kan påverka folk, genom att läsa mina texter. Detta har jag sen längesen funnit intresse för kring mitt låtskrivande, men har aldrig för mitt liv kunnat tänka mig att studera kring. Så.. Journalistik. Ja! Det kan jag nog tänka mig att plugga. Så.. Det blev en ansökan från lilla mig. 
Med sommarens övergång till hösten ville jag även byta hårfärg. Igen. Haha. Denna gång blev det grå hårfärg, vilket jag har än idag. Tycker det är så jäkla fräscht bara. Vi var även iväg i Hälsingland igen och hälsade på Marcus mamma och familj. 
 
 
-November-
 
Blev inte många inlägg denna månad, men jag nog sammanfatta det som att något hände.. Nååååågot hände som gjorde att jag bara vart sjukt medveten om framtiden. Under hela 2018 har jag haft grov ångest kring framtiden. Vill ju bara att allt ska bli bra. Men komplikationer med ekonomi samt missnöje på arbetsplats har gjort att många känslor flytit upp till ytan. Jag skriver i nutid då detta känns väldigt aktuellt fortfarande! Det har iallafall präglats genom hela året och då under november månad känns det som att något att släppt i mitt huvud. Jag gick hos en psykolog och pratade varje vecka, kring allt möjligt, men mycket om min ångest kring sociala situationer samt framtiden. Vi kom fram till att det var mycket kontrollbehov inblandat! Men i och med det började mina drömmar och tankar bli ännu mer konkreta. Jag blev också ännu mer aktiv kring att jaga mina drömmar. Påbörjade produktion av min andra låt, som lär släppas i början av nästa år. Började även bli helt galen i tanken av att skaffa hund en vacker dag. En dvärgstax närmare bestämt, hihihi... Asså ååååh. Tänker på det banne mig dagligen. Lyckan vart ju gjord när jag även fick ta hand om Ester, en tollare som ni ser på bilder ovan, när hon ligger i soffan och gosar.. Assååååå. Kändes som att i november månad började saker och ting klarna upp sig! Jag fick även jobb på Åhléns som julextra, vilket blev ett underbart bud för min del. 
 
 
-December-
 
SIIISTA MÅÅÅNADEEEEN !!! Jaaa hörni. Vad ska man säga? Jag vet med mig själv att det är galet många saker som jag ej tagit med i denna sammanfattning, men det är banne mig omöjligt asså hahah... Ni hajjar jö. Vart inte heller många inlägg denna månad, men det har ju blivit mycket jobb för min del så det säger ju det mesta! Det är bara positivt. Kommer tjäna så bra i januari och februari. Jag är så stolt och glad över det då jag levt så galet knapert pga mitt tidigare låg betalda jobb, så för mig är detta verkligen revolutionerande typ, hahaha... Har iallafall försökt värna om juletiden denna månad och det har varit så mysigt så! Detta år blev min och Marcus första jul ihop, och det är jag så glad och tacksam för. Julen blev dubbelt så njutbar med hans sällskap med. Fick även träffa min storbror Magnus som flyttat till Usa, så det var guld... Att få träffa hela släkten vart guld, guld, guld. Magisk jul i år, helt enkelt! Sen i december månad fick jag även reda på att jag faktiskt KOM IN på mitt förstahandsval för stuider...!!!!!! Det blir journalistik med inriktning digitala medier nu i januari månad, 2019. Helt crazy bananas. Samt att jag kommer släppa massa bra musik och ska uppträda på Berns i februari. NU KÖR VI, känner jag bara!!! Jag är sååååÅÅååå redo!!! Kommer bli så galet roligt! Vill styra upp massvis med projekt och komma vidare framåt i min karriär. Hoppas bara så innerligt att alla mina nära&kära mår bra och är friska. Är så rädd för det hela tiden. Vill bara att allt ska vara bra! 
Detta nyår firar vi uppe i Hälsingland tillsammans med Marcus mamma och familj, vilket jag hoppas på blir galet mojs! Under själva tolvslaget blir det nog bara jag och M, men jag kräver inte så mycket mer än så. Tror det kommer bli så bra så! 
 
Så där ja! Det var min lilla årsresumé! Ett väldigt härligt och händelserikt år ändå må jag säga, men jag längtar och cravear verkligen efter mer. År 2018 har liksom varit som ett förberedande år, inför alla andra saker som komma skall. Har förberett samarbeten med olika musiker och min andra egna låt "Time" kommer förmodligen släppas under februari, om inget annat sker! Ska skicka runt den till lite musikfolk och se ifall vi kan få bättre promotion på den denna gång, men det lär märkas senare! Summan ac kardemumman - nästa år kommer bli MÄGGAH ifall det blir som jag tänkt!!! Peppen är total! Hahaha standard dock inför varje år men ändå, jag är pepp på nytt årtal! Woop woop!
 
Puss o kram på er nu!! Och GOTT NYTT ÅR! ♥
 
xxx